"Шоуто на Слави" засегна депутатите и те се събраха на извънреден председателски съвет при Цецка Цачева.

Там е било обсъдено обругаването на депутатите в телевизионното предаване.

След председателския съвет Цветан Цветанов обясни, че Цачева ги е събрала по искане на ПГ на "Атака" във връзка с "поведението и начина, по който се обругава парламента и народните представители".

Различните парламентарни групи са имали различни позиции по въпроса, затова и съветът не е взел решение да възложи на Цачева да сезира съответните институции по казуса.
Според ГЕРБ парламентът не трябва да взима страна по темата. Ако погледнем назад, ще видим, че всички политици са били обругавани, коментира Цветанов.

По думите му не депутатите трябва да сезират когото и да било за поведението на едно шоу. Има институции, които би трябвало да се самосезират, посочи Цветанов, според когото силата на демокрацията е в силните институции.

Ако парламентът излезе с позиция по отношение на "Шоуто на Слави", това означава, да увеличим негативната енергия и да започнем отново да се противопоставяме, коментира още Цветан Цветанов. Не искам парламентът да участва в действия, с които можем да провокираме омраза или разделение, заяви той.

Според него всички трябва да се придържат към по-нормално общуване, без обиди и провокиране на омраза и разделение.

Цветанов припомни случая с късането на снимката на президента Росен Плевнелиев в "Шоуто на Слави", както и обругаване на конституционни съдии. Тогава парламентът не реагира, припомни той.