Нека в тази Светла седмица отворим сърцата си за страдащите, за обезверените, за търсещите утеха. Това призовава президентът Росен Плевнелиев в поздравление към българския народ по случай Възкресение Христово, разпространено от „Дондуков 2”.

„Поздравявам Ви с настъпването на Великден и отправям към Вас и към близките Ви най-сърдечни пожелания за здраве, мъдрост и благоденствие“, заявява държавният глава.

Христос Воскресе!

Христос Воскресе!

Но Великден не е само християнски празник

Плевнелиев подчертава, че за нас българите Възкресение Христово винаги ще бъде празникът, който събира семейства, близки и приятели. По добра традиция всички сме заедно, за да почетем чудото на Възкресение, посочва той.

Росен Плевнелиев призовава в светлите за всички християни дни да се върнем отново към смисъла на Възкресението, към истински важното в живота – вярата, любовта и разбирателството помежду ни.

Нека споделим трапезата си с гладните, любовта си - с изгубилите надежда, а вярата си – с онези, които са останали без упование, призовава още държавният глава и пожелава светъл празник.

В кратко видео обръщение в социалната мрежа фейсбук поздрав отправи и премиерът Бойко Борисов. Всички да сме живи и здрави, успехи и все напред, пожела той.