Младежи залепиха пред централата на БПС плакати с надпис : "БСП без Нинова" и " БСП без Методиев и Нинова", което всъщност имитира призивите на привържениците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, а именно "ДПС без Пеевски".

Днес червените решават да изключат ли бившия лидер Корнелия Нинова и приближените й. Гневна социалистка прокле "предателите": "Тъпкано ще ви се върне".

В същото време пред централата на партията дойде и протест в защита на Корнелия Нинова с викове: "Нинова, Нинова". Те развяваха трибагреник и скандираха: "Предателите вън". Носеха и плакат с надпис: "БСП без Пеевски". Една от протестиращите скъса плаката пред централата против Нинова.

Зафиров, излез, викаха червените поддръжници на Корнелия Нинова, както и: "Не на олигархията в БСП".

Бившият транспортен министър Петър Мутафчиев се опита да успокои протестиращите, но безуспешно: "Вие сте в зависимост от Пеевски", освиркаха го недоволните.

Съгласен съм да поема цялата вина на БСП, каза Мутафчиев.

На място пристигна и полиция.

Корнелия Нинова излезе при протестиращите, като се обърна към тях с благодарности, изтъквайки, че протестът е импровизиран. Искам да бъдете спокойни, настоя социалистката.

Нинова обясни, че е внесла предложение до пленума за свикване на спешен Конгрес на 28 септември преди кампанията. Този конгрес може да даде енергия на партията, може да даде стимул за кампанията, да даде сигнал за единство вътре в партията, категорична бе Нинова. Но Конгресът може и да констатира оставката й. 

Каквото и да се случи ще регистрираме партията за изборите, посочи тя.

Нинова каза, че няма да допусне хора в листите, които активът не одобрява. Бъдете спокойни за БСП, изтъкна тя.

Относно планираното изключване на Нинова и хората й тя каза, че те са тук, за да покажат, че не ги е страх. Чакаме тези заешки сърца да направят и този ход, заяви Нинова и попита как се прави обединение с изключване на социалисти. Това е разединение, подчерта Корнелия Нинова. Според нея ситуацията не е нормална. Вътрешните битки водят до загуби, категорична бе тя.