Министърът на културата Стефан Данаилов ще отпътува за Братислава, за да вземе участие в официалното откриване на Дните на българската култура в Словакия.

Те ще се проведат от 13 ноември до 18 ноември тази година, уточняват от БНР.

Дните на българската култура са посветени на 35-годишнината от създаването на Българския културен институт в Братислава и на предстоящото приемане на нашата страна в ЕС.

Проявата се организира от българското Министерство на културата, Министерството на културата на Словашката република и Българския културен институт в Братислава.

В рамките на своето посещение в Братислава професор Данаилов ще се срещне с министъра на културата на Словашката република Марек Мадярич.
В хода на разговорите ще бъде обсъдено двустранното културно сътрудничество, което има добри традиции и се характеризира с постоянен двустранен стремеж за взаимнообогатяващи се контакти.
Припомняме, че през септември миналата година България бе домакин на Дни на словашката култура.

Министър Стефан Данаилов ще има и среща с Павол Минарик, председател на Комисията за култура, образование, наука, младежта и спорта и средствата за масова информация в Националния съвет на Словакия.