На изборите за Европейки парламент у нас нямаше изненади. Така коментира резултатите от вота деканът на Юридическия факултет в Софийския университет и бивш министър на образованието проф. Даниел Вълчев пред bTV.

ГЕРБ губи тяга, но се вижда също така, че в партийното пространство няма политик с мащаба на Борисов, каза още той.

Според юриста независимо дали Борисов е харесван, или не, той имал качествата да побеждава на изборите, защото успял да издърпа цялата кампания на партията си.

Победата на ГЕРБ - защото Борисов обикалял като чудодейна икона

Победата на ГЕРБ - защото Борисов обикалял като чудодейна икона

Христо Проданов призна и за вътрешнопартийни конфликти в БСП

Относно резултатите на БСП Вълчев изрази мнение, че най-големият проблем на социалистите са вътрешнопартийните борби.

Според него проектът "Демократична България" е успешен опит за обединяване на дясно мислещи хора. Не трябвало обаче те да се надценяват, защото на фона на Реформаторския блок имало какво още да се желае.

Бившият политик заяви, че идеята младите юристи да полагат клетва, както го правят лекарите, се е приела добре на факултетния съвет. Целта била да се придаде по-голяма тържественост при връчването на дипломите. Той благодари на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че е предостави възможността завършващите да получат дипломите си в пленарната зала и да положат клетва.

Тази клетва не е институционална клетва, а е по-скоро с морален характер, с това един човек, който се е посветил на правото, какво той се ангажира съвсем човешки да прави", подчерта Вълчев.

Свръхактивен Борисов засякоха социолозите

Свръхактивен Борисов засякоха социолозите

Според Боряна Димитрова и Андрей Райчев той се е активизирал през втората част на кампанията