Днес на заседание социалистите ще обсъдят и анализират ходовете си по време на предизборната кампания.

Имаше очевидно активност от страна на Бойко Борисов последните 15 дни от кампанията. Той обикаляше като чудодейна икона, раздаваше пари, здраве, храна на хората, което неминуемо е оказало влияние в резултатите на ГЕРБ. Това каза пред БНТ заместник -председателят на ПГ на БСП Христо Проданов.

Вероятно една от причините за загубата на БСП на тези избори са вътрешнопартийните конфликти, призна той. Ние не очаквахме да загубим, очаквахме, че ще повишим тези резултати. Констатираме самата истина и тя се нарича загуба по думите му.

Свръхактивен Борисов засякоха социолозите

Свръхактивен Борисов засякоха социолозите

Според Боряна Димитрова и Андрей Райчев той се е активизирал през втората част на кампанията

Проданов отрича президентът да е бил партийно обвързан с БСП по време на изборите. През цялото време се е ширила корупция според зам.-председателят на ПГ на червените. Тя била генерирана от управляващите и така щяло бъде винаги, докато това правителство управлява България.

Проданов подчерта, че голяма част от местните скандали, като "Апартамент гейт", "Тераса гейт" и други, са заглуши истинските дебати за бъдещето на Европа. Проблемът обаче не е в гражданите, а в самите политически партии.

БСП започва процедура за пряк избор на нов председател на партията. В надпреварата ще участва и настоящият лидер Корнелия Нинова. Националният съвет на социалистите ще обсъди и възможността да се върне в парламента.

БСП тръгва на избори за лидер

БСП тръгва на избори за лидер

Голямата тревога на столетницата е изборната активност