"Правителство на малцинството няма да устиска дълго. Единственото, което би го удържало е факта, че на никой нему се ходи на избори. Правителство без парламентарна подкрепа не може да направи никаква реформа." Това заяви в ефира на БНТ бившия министър на образованието Даниел Вълчев.

По думите му няма ясен план какво ще стане от тук нататък. Според Вълчев опита показва, че когато се стигне до такова положение и ти трябва да откраднеш депутати, това не е трайно решение. От самото начало беше ясно, че ще е трудна коалиция. Най-интересно е че партиите, които са най-несъвместими, БСП и ДБ, останаха най-стабилни, допълни Вълчев.

Това което си наговориха ПП и ИТН стигна ново равнище на личните нападки, каза още бившия министър.

Даниел Вълчев коментира и темата за Македония. Според него тя е голям проблем. Канцлера на Германия Олаф Шолц дойде в България, за да постави натиск за вдигане на ветото, категоричен бе Вълчев. По думите му България е трябвало да постави пред него въпроса за Шенген. Защо приемаме чуждия дневен ред пред нашия дневен ред, запита Вълчев? Кирил Петков създава впечатлението на човек, който е готов да направи компромис за Македония. Това обаче ще бъде определено като национално предателство, каза още той.

По думите му е правно възможно премиера да вдигне еднолично ветото. Дано това не се случи. Македония е важен въпрос за Македония и към него трябва да се подходи отговорно, добави Вълчев.

Бившият министър коментира и темата за законопроекта за промени в Закона за КПКОНПИ. Правителството не говори открито какви антикорупционни мерки ще предприемем. Това е голям проблем, каза още Вълчев.

ДБ може и да не подкрепят правителство на малцинството

ДБ може и да не подкрепят правителство на малцинството

Ако някой мисли, че има визия, да излезе от бункера и да поеме отговорност