ПГ на "Продължаваме промяната" обяви в декларация от трибуната на парламента, че са внесли законопроекта си за борба с корупцията, свързан и с номинацията им тя да бъде оглавена от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Депутатът Милен Матеев първо поясни "Що е корупция?": "Социално зло, което руши държавното управление, а липсата на борба с нея по високите етажи има негативни последици във вътрешен и международен план и води до загуба на обществено доверие". В декларацията на ПП отново бе повторено, че борбата с корупцията е заявена в предизборната им програма.

"Това ни мотивира да създадем нов орган с по-широки и всеобхватни правомощия - който да не е бухалка за властта, каквато е КПКОНПИ, конструирана от ГЕРБ, а да е независим орган, с разкриване на корупционни схеми, като се заложат предпазни механизми, да не се превърне в репресивен орган", обоснова се Матеев.

Рашков за КПКОНПИ: До тук намерения, след това - каквото сабя покаже

Рашков за КПКОНПИ: До тук намерения, след това - каквото сабя покаже

Строителният пазар е завзет от фирми, близки до предишната власт

Декларацията критикува "Има такъв народ": "Зад исканията на ИТН прозира страх от осветляване на интересите и зависимостите. Искаха свой човек с право на вето кой да е проверяван, но направиха всичко възможно да няма ефективен орган. Времето за убеждаване и компромиси приключи, ПП слага на масата проекта за работещ антикорупционен орган пред обществеността."

В заключение от "Продължаваме промяната" призоваха за прозрачен дебат в НС и призоваха депутатите да го подкрепят. "Така ще се покаже къде минава разделителната линия, къде минават корупционните схеми", посочи Милен Матеев.

ПП обвини ГЕРБ, че води кампания, те отговориха: „Само с усмивки не става“

ПП обвини ГЕРБ, че води кампания, те отговориха: „Само с усмивки не става“

Те отказаха да бъдат безобразно крадени и лъгани