Летище "Пловдив" има един огромен проблем със собствеността. Причината е че част от терена и перона, където е сега съществуващият терминал, са на друг собственик. По време на парламентарния контрол в Народното събрание транспортният министър Георги Гвоздейков обясни, че вече са провеждани срещи със собственика, чиято цел е въпросът да бъде решен.

Той отговори на въпрос на парламентарната група на "Възраждане".

По думите му разговорите на първоначално ниво тръгнали добре и щяло да се намери решение за решаване на този казус. Така ще бъдат отпушени различните възможности за развитие на Летище "Пловдив", смята Гвоздейков.

Заради забавени заплати служителите на летище Пловдив са в протестна готовност

Заради забавени заплати служителите на летище Пловдив са в протестна готовност

Ръководството и Министерство на транспорта си прехвърлят топката

"Държавата няма възможността и капацитета да управлява такива големи инфраструктурни обекти. Най-доброто решение е това летище да бъде отдадено на концесия, но не на всяка цена. Трябва да изготвим добър бизнес план и проект", категоричен бе Гвоздейков.

Той посочи, че вече има интерес за изграждане на карго хъб на летището, който да бъде връзка между Азия и Европа. Има интерес за изграждане и на бази за техническо обслужване, което ще осигури работни места, каза още транспортният министър.

Спират процедурата по концесия на летището в Пловдив

Спират процедурата по концесия на летището в Пловдив

Участникът, класиран на първо място, се е отказал да сключи концесионен договор