С тревога спортният министър следи какво се случва в ЦСКА от последното денонощие. "Когато има такива сътресения в най-големите спортни клубове в страната - Левски и ЦСКА, това се отразява на огромен брой български граждани. Неприятна и напрегната е ситуацията", заяви Кралев в студиото на БНТ и подчерта, че новината за оттеглянето на Гриша Ганчев идва точно в момент, когато са очаквали ръководството на ЦСКА да подпише договора за учредяване на съвместно дружествено, с което да се инвестира на ст. "Българска армия".

Красен Кралев очаква развръзка в следващите дни и изказа надеждата си да се излезе от тази ситуацията по най-добрия начин. Държавата няма как да се ангажира пряко със спасяването на някой клуб. "Ние правим всичко възможно за подобряване на инфраструктурата", заяви Кралев и отказа да коментира повече, преди да е разговарял със собствениците.

"Ще се опитам да разбера какви са техните планове. Няма значение кой на кого ще се обади. Ние с г-н Ганчев сме в отлични отношения", заяви Кралев.

Припомняме, че след като стана ясно, че ЦСКА продава голмайстора си Али Соу в Русия, част от феновете пуснаха декларация с четири въпроса към Гриша Ганчев и го заподозряха, че като собственик няма сериозни намерения. След това обръщение Гриша Ганчев обяви пред Topsport, че прекратява дейността си в ЦСКА. Днес изпълнителният директор Пламен Марков обяви, че клубът е обезпечен финансово до лятото, а Гриша Ганчев дава акциите си на безценица или ги подарява, на всеки желаещ да издържа клуба.

По темата за предстоящото явяване на ГЕРБ на избори министър Кралев обясни, че е логично министри да бъдат водачи на партийни листи, себе си включително, като това е оценка за тяхната работа. Той е номиниран от съпартийците си от Варна и Русе, но окончателната подредба на листите зависи от решението на Изпълнителната комисия и от ръководството на партията.

"Най-важното е да защитим политиките, по които сме работили през последните години. За мен ще бъде чест да имам тази възможност. Убеден съм, че на тези избори ще бъдем единни и по-сплотени от всякога", каза Красен Кралев. Според министър Кралев най-големият залог на предстоящите избори ще бъде продължаването на европейския път за развитие на България, който се гарантира от ГЕРБ. "Ние и нашите коалиционни партньори излъчваме стабилност и предвидимост. Управлението на ГЕРБ е гарант за финансово-икономическа стабилност на страната - това е най-отличителната характеристика в нашата политика", каза Красен Кралев.