Докато в единия край на София се подготвя официалната среща на премиера Бойко Борисов с турския му колега Ахмет Давутоглу, в центъра на столицата стотици протестират.

Близо 300 националисти, обединени под знамената на "Атака", казаха в един глас с лидера Волен Сидеров "не" на Турция в ЕС.
Припомняме, че вчера бе отворена нова глава от предприсъединителния процес на южната ни съседка.

Разположени сред загрждения пред БНБ, демонстрантите бяха определени от Сидеров като единствените останали свободни българи, макар и "заградени като животни, пазени от хиляди робокопи". Полицейското присъствие, макар и засилено, далеч не достигаше дори цифрата 100, нито пък бе тежко екипирано.

Според атакист номер 1 протестът им не бил допуснат пред Министерския съвет, "за да могат двамата премиери спокойно да се целуват зад дебелите стени на властта". Сидеров заподозря, че Давутоглу идва да наложи нови злини на България, а Борисов като васал щял да склони глава. Националистът упрекна родния премиер, че не е държавник на място и не поставя въпроса за 10 милиарда евро турски дълг за тракийски имоти, нито иска извинение за турски вековен геноцид над страната ни.

Под бурни освирквания на събралите се Сидеров обяви и че Давутоглу лично дал заповед за сваляне на руския самолет и посегнал на братска страна.

По-рано и ВМРО призова за протести срещу премиерската визита.