Парламентарните групи на "Продължаваме промяната" и на "Демократична България" отказаха да влязат в зала за редовното заседание на парламента днес. Ръководствата на двете групи се събраха в стая на НС, за да обсъдят бъдещи действия спрямо приетите промени в Изборния кодекс, гласувани от депутатите на ГЕРБ, БСП и ДПС.

Преди това Искрен Митев от ПП поясни, че това е политически ход, демонстрация. "Защото видяхме, че целта на НС е да се направи хартиената бюлетина, защото се бързаше толкова", обясни той. Има някакъв мотив, който не се представя и ние отказваме да участваме в дебата, категоричен бе депутатът.

Няма кворум в парламента
Обновена

Няма кворум в парламента

ПП, ДБ и ГЕРБ не влязоха в зала

Христо Иванов също каза: "Без "Демократична България" да не сме в зала, ГЕРБ, ДПС и БСП нямаше да спрат. Това, което направиха посред нощ, целият изборен процес да бъде спрян - с ботуш, трябваше да бъде спряно".

"Коалицията" не посмя да го внесе за разглеждане, но не са изтеглили текстовете, затова трябваше да се прибегне до крайни мерки", каза той. Иванов обясни, че три пъти казал на Десислава Атанасова да не форсират процеса.

Борисов не се отказва от хартията, но не ГЕРБ извършва атентат срещу демокрацията
Обновена

Борисов не се отказва от хартията, но не ГЕРБ извършва атентат срещу демокрацията

Предлага лидерите да се съберат по Изборния кодекс

Депутатите на "Български възход" са в зала, но лидерът Стефан Янев коментира, че "е очевидно, че някои парламентарни групи имат нужда от още консултации да си уточнят позицията и да видят какво да правят". Има позиции, които партиите са избрали, че са на първо място в дневния ред, уточни той.

Нека се изчака, всяка тема може да се преодолее с диалог. Хората очакват правителство, добави депутатът. По думите на Янев има шанс за правителство. "Да не се хващаме, че всяка една тема може да е препъни-камък", заключи той.