"Демократична България" няма да предлага свои министри в ротационното правителство Денков/Габриел, но ще подкрепят една такава формула за управление. Това обяви в кулоарите на парламента пред журналисти съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Той настоява за неутрален и експертен кабинет с втория мандат за съставяне на правителство.

Иванов няма информация дали ГЕРБ искат поне трима министри в ротационния кабинет. Когато има официална информация, тогава ще коментирам, каза още Христо Иванов.

ГЕРБ искат министри в проектокабинета "Денков"

ГЕРБ искат министри в проектокабинета "Денков"

"Промяната" обаче остават категорични- ще се действа спрямо правилата

Депутатът от ПП/ДБ Даниел Лорер е сигурен, че акад. Николай Денков и Мария Габриел ще се разберат за ротационно правителство, без да има министри от партията на Бойко Борисов. В кулоарите на парламента Лорер коментира, че хората искат да има правителство, въпреки че не искат да има кабинет на ГЕРБ или на ПП. Ние обаче трябва да намерим нужната формула за управлениe, отбеляза депутатът. Служебното правителство не е институция, която да управлява дълго време. Президентът на суверен в държавата, а обединител, посочи Лорер.

Той се надява едно такова ротационно правителство да доведе до приемането на България в Шенген и Еврозоната.

Лорер се заяде и с "Възраждане", като според него формацията на Костадин Костадинов не защитава българските, а руските интереси, опаковани в патриотизъм.