Народният представител от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев се е отказал от имунитета си. Това съобщи председателят на Народното събрание Димитър Главчев от трибуната на парламента, предаде БГНЕС.

Искане на главния прокурор Сотир Цацаров е причина бившият енергиен министър Делян Добрев да се откаже от имунитета си.

Също в началото на пленарното заседание депутатите приеха подадената оставка на депутата от ДПС Камен Костадинов. "За" гласуваха 211 народни представители и един се въздържа.

От прокуратурата изчакали изборите, за да обвинят Делян Добрев

От прокуратурата изчакали изборите, за да обвинят Делян Добрев

Кръгът от обвинени не е изчерпан, заяви отново Румяна Арнаудова

Припомняме, в средата на ноември месец миналата година бившият министър от първия кабинет "Борисов" се сдоби с обвинение заради АЕЦ "Белене". Той ще отговаря за умишлена безстопанственост, ощетил е НЕК с малко над 4 и половина милиона евро, защото допуснал тази сума да бъде изплатена на консултантската фирма "Парсънс Иендси Юръп Лимитед", след като Министерски съвет и парламентът приемат през 2012 година решение за прекратяване на изграждането на ядрената централа на площадка "Белене".

Обвиниха и Делян Добрев за АЕЦ „Белене”
Обновена

Обвиниха и Делян Добрев за АЕЦ „Белене”

Разпитваха го почти два часа в следствието

Тогава Добрев бе извикан в Столичното следствие, на излизане от което заяви: "Не съм извършил никакво престъпление и без значение опитите за вменяване на някаква вина. Сигурен съм, че съвсем скоро ще успея да доказа своята невинност. Някой се опитва да ме пришие към Румен Овчаров и Петър Димитров. Истината е, че аз съм от другата страна на Овчаров и Димитров, защото те инициираха тази злоупотреба на хилядолетието. Докато моя подпис стои под предложението за спиране", каза тогава Добрев.