Много безполезна среща, никаква конкретика, не се изложиха никакви доводи дерогацията да не бъде прекратена веднага. Нещата са чудовищни. Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски направи такива изявления в Министерски съвет, явно и той напуснал срещата на Съвета за сигурност предсрочно както и представителите на ГЕРБ и недочаквайки официалното изявление, което е предвидено. До него застанаха Хамид Хамид и Йордан Цонев, но останаха безмълвни, а след изявлението си Делян Пеевски не отговори на журналистически въпроси.

"Новата коалиция ще се роди от БСП, Възраждане и "Продължаваме промяната". Коалицията "Путин" е факт." С такова възмущение излезе на трибуната в Министерски съвет председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски след Съвета по сигурността при премиера.

Той също както ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова малко по-рано определи провелия се Съвет по сигурността към МС като безпредметен - безполезна среща и загуба на време за ДПС. Пеевски не е чул доводи защо трябва да продължи и да не бъде спряна дерогацията на руски петрол. Видяло се и че агенция "Митници" не си е свършила работата - санкциите са били нарушавани. ДПС ще подадат сигнали до прокуратурата и ДАНС, никаква работа не е свършила Агенция "Митници" и не са контролирали къде са отивали доставките на горива. 60% от горивата в България са напуснали в посока различни дестинации на Украйна. "Чудовищна далавера, по-чудовищна дори от разследването на Politico за "Лукойл", коментира Пеевски.

ГЕРБ напуснаха МС и новото мнозинство на "Лукойл"

ГЕРБ напуснаха МС и новото мнозинство на "Лукойл"

Надушиха ново мнозинство да брани "Лукойл" и руския петрол

"Ще продължи да се пълни престъпният руски режим със стотици милиони от България, неоснователно. Говори се без яснота, че трябвало да остане за март това нещо, никакви доводи не чухме, готвели се за нещо в рафинерията, нещо да прави, някакви хора обясняват някакви екипи. Никаква яснота, видя се, че ще има гласуване в парламента", коментира Пеевски.

Той очаква да види днес дали от Москва се командва българският парламент и българското правителство.

"За нас българските граждани бяха изцяло ощетени от дерогацията, а престъпният руски режим се обогати под погледа на благосклонни поглед на правителството", каза още Пеевски.

Делян Пеевски вярва в бъдещето на сглобката

Делян Пеевски вярва в бъдещето на сглобката

Вотът на недоверие срещу кабинета "Денков" е абсолютно безпредметен