Вотът на недоверие срещу кабинета "Денков" е абсолютно безпредметен и няма да бъде успешен. В това бе категоричен в кулоарите на НС председателят на парламентарната група на Движението за права и свободи Делян Пеевски.

А що се касае до проектобюджета за 2024 година, предложен от Асен Василев, против основни части от който ГЕРБ се обявиха категорично против, то Пеевски бе по-сдържан.

"Току-що разговаряхме с финансовия министър по темата, ще говорим и с колегите от ГЕРБ и тогава ще ви кажем", не даде конкретна оценка на финансовите планове на Василев Пеевски.

Ако в утрешния ден и в пленарна зала се утвърди решението на енергийната комисия дерогацията за руски нефт да остане в сила, което се подкрепя от ПП/ДБ и опозицията, но против което са ГЕРБ и ДПС, то това би значило, че "Путин е взел властта в България", отсече народният представител.

Дали това обаче ще бъде причина за разпадането на т.нар. "некоалиция", Пеевски не уточни. "Нека да видим какво се случи утре на съвета (по сигурността, свикан от премиера Денков - бел.ред.) Водили сме определени разговори, но нека да мине съветът и ще го коментираме", отговори на въпрос на News.bg той.

От дерогацията за руския нефт се облагодетелства режимът на Путин, а освен това ДПС имат и "основателни съмнения" за нередности в работата на митниците. "Но нека да видим дали е така, утре ще си задам въпросите официално."

Все пак основното лице на ДПС в последните месеци е оптимист: "Аз съм положително настроен, че ще се намери разум в колегите (от ПП/ДБ) и ще спрем да финансираме руската държава и Вагнер с пари от "Лукойл". Виждате, милиарди изтичат към Русия".

Бойко Борисов тревожен, че ПП готвят прокремълска сглобка

Бойко Борисов тревожен, че ПП готвят прокремълска сглобка

Аз не искам да споря с академик, аз съм само доктор-инженер, коментира лидерът на ГЕРБ