Галина Георгиева бе избрана за член на СЕМ от квотата на Народното събрание.

Изборът стана поредната разделителна линия между управляващи и опозиция. Стигна се до там, че в кулоарите на НС левите намесиха името на депутата от ДПС Делян Пеевски.

СЕМ си е добре, констатира Вежди Рашидов. По-важно е каква власт му даваме, подчерта той. Според него СЕМ трябва да стане контролиращ и регулаторен орган с повече права, а не да е орган за назначаване на директори.

Александър Симов от БСП пък се заяде, че изводът от днешното гласуване е, че Делян Пеевски превзема и СЕМ.

ДПС и ГЕРБ отново проявиха своята коалиция и настаниха в СЕМ поредният кандидат, удобен за Пеевски, поредният кандидат, удобен за статуквото, изтъкна той.

Цензурата тържествува напълно, смята социалистът.

Отговорът на ДПС не закъсня. Израз на висша политическа безпомощност е изказването на опозицията, че Галина Георгиева е удобна за Пеевски, атакува Велислава Кръстева.

Доказателство за това бил опитът да се измиват ръцете с колегата й Пеевски. Когато БСП търпят политически провал, го правели.

Галина Георгиева е бакалавър по икономика от Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Има професионален опит в медийни и телекомуникационни компании.

Към настоящия момент работи в дружеството за колективно управление на авторските и сродните им права ПРОФОН.

Другият кандидат бе Ия Петкова-Гурбалова, издигната от БСП, но тя не получи необходимия брой гласове.

Припомняме, че съгласно Закона за радиото и телевизията медийният регулатор се състои от петима членове, от които трима се избират от Народното събрание и двама се назначават от президента.