След като преди седмица председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски обяви, че иска информация за "пътя на Копринката" и т.нар. "касиери" на президента, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните правителства на Румен Радев, тази сутрин той формулира нов гейт - Кешгейт.

С прессъобщение от ДПС информират, че Делян Пеевски пита главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията за "Кешгейт" - пътят на Копринката и "касиерите" на Президента.

Според Пеевски в обществото не трябва да остават съмнения за институционален чадър или прикриване на нарушения, свързани със злоупотреба с власт или корупционни практики, тъй като единствено по този начин държавата ще докаже своята евроатлантическа ценностна принадлежност и принципи.

Пеевски подканва Радев да подаде оставка

Пеевски подканва Радев да подаде оставка

Президентът се опитва да влезе във война с евроатлантическото мнозинство

Делян Пеевски пита защо не се оповестяват данните за проверки и не се предприемат действия от страна на прокуратурата и службите. Според него това са случаи с "висока обществена чувствителност" и настоява компетентните органи да предоставят информация за сигнали, данни и ход на преписки от последните три години. Конкретно в прессъобщението с изказването на Пеевски се посочва само едно име - това на президентския съветник Николай Копринков.

Започваме да питаме по всички въпроси. Всичко трябва да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши, завършва прессъобщението от името на Делян Пеевски.

АКФ: Пеевски да обясни защо президентсвото е "тъмна институция"

АКФ: Пеевски да обясни защо президентсвото е "тъмна институция"

Това поискаха от антикорупционната фондация с писмо до институциите