Криминалният контингент е познат за нас, който се включва активно в изборите и ще разберем как да работим срещу него, така че да не противодействаме в последния момент, а през целия период в деня на провеждане на самите избори. На това се закани служебният вътрешен министър Иван Демерджиев на брифинг пред журналисти преди да проведе среща със СДВР.

Демерджиев обясни, че днес ще се приемат отчетите на областните дирекции и освен, че ще приемем отчета ще се обсъди как се движат тенденциите в престъпността и ще се набележат задачи за предсрочните парламентарни избори на 2 април.

По отношения на честванията на годишнината от рождението на Гоце Делчев в Северна Македония, Демерджиев посочи, че Македония трябва да разбере, че пътят към добрите добросъседски отношения минава през действия, а не през думи. Като думи получихме много такива, а действията не съответстват на думите, каза министърът.

Демерджиев направил всичко възможно всякакви хора тип провокатори да останат в България. Няма нито едно представено доказателство, че такива хора е имало на границата, които по някакъв начин са имали поведение, което да се смята за радикално, каза още служебният вътрешен министър.

Донев 2 започва със съзвучие в културата и организация на вота през април

Донев 2 започва със съзвучие в културата и организация на вота през април

Премиерът разпореди МВР и Министерството на електронното управление да се захващат с изборите