Все още "Демократична България" не е решила дали ще участва в следващия кабинет със свои министри. Това заяви Мартин Димитров пред БНТ, като добави, че според него това не е задължително. Достатъчно е партията да има влияние в кабинета като коректив за бъдещото правителство.

По думите му все още не е ясен и дефицитът, който ще бъде заложен в Бюджет 2022. Новият дълг обаче няма да е в размерите (12 млрд.лв и 7-9 млрд. лв), за които се говори в общественото пространство. От "Демократична България" ще настояват дефицитът да се доближава до 3-те процента - вероятно ще е между 3,5 и 4,5 на сто. 

Мартин Димитров увери, че ще бъде направено всичко възможно през предстоящата зима да няма поскъпване на цените на ниво "клиент" заради растящата цена на тока. Това ще се случи чрез продължаване на мерките за компенсация на бизнеса и тяхното надграждане. До края на пандемията ще останат и диференцираните ставки върху някои продукти.

За момента партиите, които водят коалиционните преговори, не са постигнали съгласие за вдигането на максималния осигурителен праг. Според Мартин Димитров първо трябва да се запушат "пробойните" в бюджета, а едва след това постепенно да се вдига и прагът.

ДСБ щели да подкрепят Нинова за председател на парламента

ДСБ щели да подкрепят Нинова за председател на парламента

Христо Иванов и Атанас Атанасов остават в НС