Без напрежение протича до момента 45-ия ден на протестите срещу правителството. Остават трите палаткови лагера - на Ларгото, на Орлов мост и до Софийския университет, съобщи БНР.

На площад "Независимост" се събират протестиращи. По-късно ще потеглят на шествие към Орлов мост.

Петима се барикадираха в Паметника на Шипка с искане за оставка

Петима се барикадираха в Паметника на Шипка с искане за оставка

Полиция ги изведе принудително от монумента

"Президентът е прав. Пътят към новата Конституция минава през оставките на Бойко Борисов, както и на главния прокурор Гешев, което означава, че наистина това Народно събрание трябва да прекрати мандата си предсрочно".

"Силно се надявам да се случи и го желая с цялото си сърце. Чувствам се длъжник на тези деца - интелигенти, образовани, които започнаха борбата".

Костадин Паскалев прогнозира оставка и експертен кабинет септември месец

Костадин Паскалев прогнозира оставка и експертен кабинет септември месец

Предложението на ГЕРБ за нова Конституция е тотална глупост

"Те разчитат да заметат следите от престъпленията, да спихне всенародния ентусиазъм, но това, разбира се, няма да се случи".

По-рано "Отровното трио" разкритикува действията на паметника Шипка, откъдето симпатизанти на гражданско сдружение БОЕЦ спуснаха знаме с надпис "Оставка".

"Не смятаме, че паметници-светини на българската история могат и трябва да бъдат използвани за политическите страсти на деня. Съзнаваме, че възмущението към днешната власт е огромно - нашето е не по-малко.

Но Паметникът на свободата - връх Шипка, Казанлъшката гробница, Мадарският конник и други национални паметници на културата с непреходно значение за България, не могат да бъдат "простор" за лошия вкус в обществените отношения", написаха пиар експертът Арман Бабикян, проф. Велислав Минеков и адв. Николай Хаджигенов във фейсбук.

При посолството на Румъния се събраха около 40 контрапротестиращи.

"Жива гражданска стража против блокадите в София и против насилието над жени и майки". Така хората пред посолството определят поредната си демонстрация след инцидента от понеделник, когато протестиращи влязоха в конфликт с жена, която се опита да мине с колата си през блокадата.

Контрапротестиращите искат оставката на президента Румен Радев заради това, че според тях държавният глава е противопоставил хората едни срещу други.

Те планират голям митинг през следващата седмица. Очакват разрешение за това от Общината, защото, както те подчертаха, са законно протестиращи и защото демокрацията означава закон.

Проявата е огласена от скандирания "Оставка, Радев", "Изчезвайте от Орлов мост", "Вън катуните от София", "Яйцата на пазара, не по сградите".

Няма блокада на кръстовището при посолството.