Предложението на ГЕРБ за нова Конституция е тотална глупост. В студиото на БиТиВи членът на БСП и бивш строителен министър Костадин Паскалов. С думите си той потвърди твърдото решение, огласено и вчера, БСП да не влизат в разговори за промяна на Основния закон.

БСП отхвърли поканата на ГЕРБ за нова Конституция

БСП отхвърли поканата на ГЕРБ за нова Конституция

Проблемът не бил в съдържанието на Конституцията, а в нейното изпълнение

Според Паскалев, който не може да си обясни причината, явно страхът от служебно правителство у премиера Бойко Борисов е много голям. А служебното правителство е конституционна процедура, напълно нормална.

Прогнозата на Костадин Паскалев е, че Борисов ще подаде оставка септември месец и ще се опитат да сформират експертен кабинет с подкрепата на ДПС. "Народът все повече ще става наясно, че триглавата змия в момента се състои от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и ДПС", посочи Костадин Паскалев.

Той обясни, че смята за абсурдно премиерът да "мята" през джипа стотици милиони, за да реши даден въпрос, а да няма ресурс да осигури машинно гласуване.

ГЕРБ предлага машинно гласуване още на следващите избори

ГЕРБ предлага машинно гласуване още на следващите избори

От партията внесоха в НС проект за изменение на Изборния кодекс

Той призова всички държавни органи да проверят къде отиват парите от обществените поръчки за строителство на инфраструктура, как се управляват дружествата и дали те не са все повече и повече офшорни.

По думите му средната цена на километър у нас е 11 млн. 600 хил. лв., която е значително по-висока от тази цена на километър в Германия. "И тогава си задаваме въпроса "Кои са икономическите субекти, които изграждат магистралата" и вторият въпрос: Как се променя собствеността във фирмите, които изпълняват основните строителни проекти у нас?"

"Тук имаме експроприация на собствеността от хората с власт", категоричен беше Костадин Паскалев.