БСП няма да подкрепят предложението на ГЕРБ за провеждането на Велико Народно събрание и промени в Конституцията. Отхвърляме поканата за консултации по представения текст за "нова Конституция". Новината съобщи проф. Янаки Стоилов на брифинг в централата на БСП.

"Червените" настояват всички институции да се придържат към своите правомощия за защита на градския мир, както и за свободни и честни избори. БСП призова хората открито да изразяват своето недоволство в мирен протест, което да направи невъзможни промяната на законодателството в Конституцията и провеждането на ВНС.

Крум Зарков: Проектът на ГЕРБ е безотговорна импровизация

Крум Зарков: Проектът на ГЕРБ е безотговорна импровизация

Разговор за Основния закон може да има след оставка

Повече от 40 дни продължават протестите срещу олигархичната власт на корумпираното управление на България, напомни проф. Стоилов и посочи, че БСП подкрепя исканията на протестиращите - оставка на правителтвото и на главния прокурор Иван Гешев.

Председателят на ГЕРБ подлага на карта конституцията на България. Тяхното предложение цели да отклони вниманието от проблемите, с които управлението не се справя, коментира проф. Янаки Стоилов.

Той изтъкна, че БСП е партията, която е изиграла решаваща роля за действащата Конституция. Социалистите застават в защита на сегашната Конституция. Проблемът не е в съдържанието на Конституцията, а в нейното изпълнение. Управляващите действат на принципа "като не изпълняваме Конституцията, да променим нейното изпълнение", категоричен бе той.

Проф. Янаки Стоилов посочи, че необходимите промени в съдебната власт не могат да бъдат алиби в предприетия от управляващите ход.

Удовлетворяваме протестиращите, убеден Томислав Дончев

Удовлетворяваме протестиращите, убеден Томислав Дончев

Трябва да има оставка на сегашното правителство ако няма Велико Народно събрание