Деница Николова беше избрана за кмет на район “Младост” в София на извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС). Досега тя беше зам.-кмет на „Младост” с ресор „Образование и култура”.

Припомняме, Николова сяда на стола на досегашния кмет Цвета Авджиева, тъй като тя подаде оставка заради обществено недоволство във връзка със застрояване на зелени площи в квартала. След като протестите се разразиха, самият Бойко Борисов скоропостижно "свали политическото си доверие" от Авджиева. 

ГЕРБ поиска оставката на кмета си в столичния „Младост"
Обновена

ГЕРБ поиска оставката на кмета си в столичния „Младост"

Заради разрешението на строеж в междублоково пространство

Според общинските съветници от БСП хаосът със застрояването на ж.к. "Младост" е бил създаден от вече бившия главен архитект на София Петър Диков заедно с мнозинството на ГЕРБ в Столичната община. Според тях поисканата оставка на районния кмет не е нищо друго, а опит за замазване на положението и да бъде парирана възможността на гражданите да изразят мнение и покажат наяве и други опити за застрояване на зелените площи в района. 

Деница Николова щяла да се опита да върне доверието на хората към районната администрация.

"Работата в администрацията не трябва да спира. Предстоят закриване на процедури по избор на изпълнител за строително-монтажни дейности, хидроизолация, топлоизолация в две детски градини. Също така има открита вече процедура по националната програма за енергийна ефективност, където предстои също избор на изпълнител за строителство, инженеринг, и това е в общи линии. Трябва да работим", посочи тя пред СОС.