Предложението на ГЕРБ за коалиционно споразумение радикално променя договорените приоритети на правителството. Това заяви премиерът Николай Денков, който бе категоричен, че не приема предложението.

"Вместо да продължи с реформи, фокусът се поставя върху министерски кресла и борба за постове", коментира Денков в началото на правителственото заседание днес. Той призова задачите да бъдат изпълнени така, както са договорени с ГЕРБ и преди 9 месеца. Едва след това сме готови да обсъдим как да продължим напред, заяви Денков.

По думите му това управление бе създадено с една ясна задача - да освободи институциите от корупционния багаж, който влачат през всички години на прехода.

"Последните разкрития за групите на Нотариуса и Пепи Еврото показаха на всички, че правосъдието ни е превърнато в борса - че вместо да се борят с престъпността, организирани групи, с протекцията на политици, са изпълнявали мокри поръчки пред широко затворените очи на службите, прокуратурата и Антикорупционната комисия".

Сега е нужна политическа смелост за следващите стъпки, както са набелязани в управленската и законодателната програма, коментира Денков, а именно - избор на състава на Антикорупционната комисия, на Висшия съдебен съвет и на ключови регулатори.

Борисов прочел вече Меморандума и готви контра - коалиционно споразумение

Борисов прочел вече Меморандума и готви контра - коалиционно споразумение

Лидерът на ГЕРБ брои кой министър колко пъти е спал в Брюксел и какъв кетъринг е ползвал