Народният представител от Реформаторския блок Станислав Иванов напуска парламентарната група и остава независим депутат в 43-то НС. Той е подал заявлението си в Народното събрание днес, съобщиха от Клуб Z.

Пред изданието Иванов е обяснил, че мотивите му за напускане на ПГ на РБ са лични. "Аз мисля, че човек има морален ангажимент към хората, които са го избрали. И оставайки в Реформаторския блок аз предавам очакванията им", коментира Иванов

Младият депутат влезе в листите на Реформаторския блок за парламентарните избори през 2014 г. от гражданската квота като водач на листата в Хасково. Той е син на дългогодишния кмет на града Георги Иванов, който загуби последните местни избори от кандидата на ГЕРБ Добри Беливанов.

На последните парламентарни избори резултатите в Хасково на реформаторите бяха на четвърто място след трите многомандатни района в София. След като утре от трибуната бъде прочетено заявлението на Иванов, ПГ на Реформаторите ще остане с 22-ма членове.

Той е на 35 години, управител на строителна компания. Завършил е езиковата гимназия в Хасково, магистър е по маркетинг от Университета за национално и световно стопанство. Владее английски и немски език.