АБВ, патриоти и БДЦ се похвалиха с обединените си усилия и на брифинг в парламента подчертаха общите си законодателни инициативи. Те са подготвили законодателен пакет, свързан със стратегията за съдебна реформа. Промените, които те предлагат, касаят административното правораздаване.

Целите, които си поставяме, са облекчаване на процедурите, изтъкна зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

Идеите на депутатите щели да гарантират нормално разпределение на делата и ще окажат влияние върху натовареността на съдилищата.

Внасят и промени, отнасящи се с борбата с контрабандата на горива. Оказва се, че има пропуск в наказателното правораздаване, тъй като в Наказателния кодекс се наказва контрабандата на цигари и алкохол, но е пропусната контрабандата на горива. Депутатите са категорични, че промените, с които се запълва тази дупка в законотворчеството, ще гарантират държавния и обществен интерес.

Емил Димитров-Ревизоро обясни, че промените се отнасят за запаса от нефтени продукти в държавния резерв. Вносителите на горива ще са длъжни да имат определени запаси за съхранение. Мерките имали за цел да се прекратят порочните практики в сферата на търговията с горива. Надяваме се сенчестият бизнес да отиде на светло, посочи още патриотът.