Натовските бази скараха депутатите в отбранителната комисия.
Тон зададе червеният депутат Таско Ерменков с въпроса: "В Министерския съвет няма ли кой да образова министъра на външните работи за какво става въпрос и какво да говори. Как се оценява изказът, че НАТО е политическа организация".

ГЕРБ скочиха в защита на Екатерина Захариева и обвиниха Ерменков, че бил интригант.

Не съм вкарал никакви интриги, изразих загриженост, не се даде Таско Ерменков. Социалистът изрази съжаление, че вицепремиерът Каракачанов го няма в комисията. По въпроса за интригите и загрижеността, патриотите попитаха дали в президентството говорят на един език по темата заплаха ли е Русия за националната сигурност. Заформи се спор има или няма натовски бази у нас.

Според Христо Гаджев от ГЕРБ такива сме имали на пристанище Атия и във Варна, защото сме отдавна членове на НАТО. Ерменков го сряза с въпроса дали тогава пристанище Бургас и Варна са натовски по тази логика и дали ние сме се отказали от суверенитет.

"Няма натовски бази в България. Така че ние можем да си фантазираме, че ще имаме три натовски бази, ама нямаме", информира депутатите зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

Социалистът Кольо Милев посъветва колегата си от ГЕРБ: "Гаджев да слуша".