Депутатите пак се скараха за носенето на маски. Славчо Атанасов от ОП излезе на трибуната и се оплака, че двама депутати са без маски в противоречие на разпоредбите. Това бяха Павел Шопов от "Атака" и Александър Паунов от групата на "БСП за България".

Цвета Караянчева ги призова да си сложат маски, а ако нямали, да потърсят от квесторите, които щели да им дадат. Социалистът Георги Свиленски се ядоса, че не трябвало всяко заседание на законодателния орган да започва с темата кой носи и кой не носи маски в парламента. Според него имало си РЗИ и тя си вършела добре работата в констатирането на нарушителите.

Припомняме, че миналата седмица Столичната здравна инспекция издаде констативен протокол за установени нарушения в сградата на Народното събрание, когато много депутати и помощен персонал не спази мерките, въпреки подсещането от предния ден на същите инспектори.

Носят ли се маски в парламента?

Носят ли се маски в парламента?

Кадрите говорят сами

Важно е и здравето на народните представители и избирателите, с които контактуват, подчерта председателят на парламента. Цвета Караянчева сезира РЗИ, че Павел Шопов и Александър Паунов са без маски.

Паунов се заяде с това, че самата Караянчева нарушавала мерките. Не осигурила метър и половина разстояние между депутатите. Парламентът не е обществено място, подчерта Паунов. За пример, че в парламента не трябвало да се носят маски, той даде МС, където премиерът също не носел предпазно средство. Паунов заяви, че не се притеснява от глоба и се закани да я обжалва в съда.

Обжалвайте, не се даде Караянчева. Тук е затворено място и тук трябва да се носят маски, каза парламентарният шеф. По думите й депутатите трябвало да спазват законите, които приемали, както всички останали български граждани.

Ананиев издаде 4 нови заповеди за епидемичната обстановка

Ананиев издаде 4 нови заповеди за епидемичната обстановка

За маските, влизането в страната, за изолацията и изписването от болница, финала за купата на България...

Павел Шопов получи по-късно втора забележка, че не носи маска. Той обясни в своя защита, че имало закон срещу забулването. Атакистът се ядоса, че Цвета Караянчева само му правела забележки.