Редица парламентарни нарушения белязаха изслушването на служебния премиер Димитър Главчев в последния ден на 49-ото Народно събрание. Той бе извикан, за да отговаря на въпроси за пенсиите и тяхното увеличение с 11%, но получи такива и за цената на тока, и за редица други злободневни политически теми. Такива въпроси зададоха депутатът от БСП Борислав Гуцанов за цената на тока и независимият народен представител и бивш депутат от ПП-ДБ Радостин Василев за редица актуални обществени и политически теми.

Първо Главчев увери, че няма никакво напрежение по отношение на увеличаване на цената на тока нито в Белене, нито в Козлодуй. Служебното правителство следи процеса по формиране на цената на тока. Няма да има драматична промяна в цената на тока от 1 юли.

"Цената на тока вероятно ще бъде под инфлацията, но не е моя работа да казвам с колко процента ще бъде тя", каза служебният премиер.

Министърът убедил АЕЦ Козлодуй да не вдига цените

Министърът убедил АЕЦ Козлодуй да не вдига цените

Ще внесат в КЕВР оптимизиран вариант

Кирова заяви, че Главчев не е на интервю, а той решава дали да отговори на страничните въпроси на народните представители.

Радостин Василев пък призова Главчев да каже дали ще сезира ДАНС за ситуацията със Симеоновския лифт, заради ситуацията с частната детска болница "Мама и аз" и заради ситуацията около катастрофата с НСО.

Димитър Главчев заяви, че не е задължен да отговаря на въпросите на народните представители, а ситуацията в парламента малко му изглеждала на предаването "Искрено и лично".