Дипломата на Андрей Гюров от Виенския университет за придобиване на научна степен "доктор" е регистрирана за заемане на академичната длъжност "главен асистент" в Американския университет в България на 10 октомври 2019 г. Това съобщиха от МОН във връзка с казуса с признаването на званието на председателя на ПГ на "Продължаваме промяната" и кандидат за управител на БНБ Андрей Гюров.

Заявлението за признаване на дипломата, което дава достъп до пазара на труда извън висшите училища, е постъпило на 31 март 2022 г.

Андрей Гюров не е пътувал във времето, а отговаря на всички изисквания за БНБ

Андрей Гюров не е пътувал във времето, а отговаря на всички изисквания за БНБ

Очаква оригинала на дисертацията си от Виенския университет

От МОН уточняват, че за признаване на докторска степен се извършва следната процедура:

- Проверка на статута на висшето училище, издало дипломата: В случая Виенският университет е акредитирано висше училище на територията на Австрия - държава членка на ЕС;

- Проверка на автентичността на представената диплома: Дипломата на Андрей Гюров е регистрирана и публично достъпна на сайта на библиотеката на Виенския университет, поради което нейната автентичност е установена веднага.

ПП ще ваксинира банковата система, ИТН ще я превежда по тънък лед

ПП ще ваксинира банковата система, ИТН ще я превежда по тънък лед

Бюджетната комисия изслушва кандидатите за управител на БНБ Гюров и Каримански

Заради големия обществен интерес посочените по-горе проверки са направени вчера, когато е подадено и заявлението.

От МОН отбелязват, че Националният център за информация и документация не се произнася по съдържанието на дисертационния труд, а проверява само легитимността на дипломата, което е направено в случая.