"Имам диплома за научно квалификационна степен "доктор" от Виенския университет от 2005 г. С това изискванията за изслушването на кандидатите за управител на БНБ е покрито. За това бях допуснат до изслушването и успях да направя изложенията и мисията, които виждам за БНБ за следващите години".

Това заяви председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров на трибунка в Народното събрание и в отговор на нападките на ГЕРБ, че е направена научна измама с научния му труд. 

Каримански се среща с БСП и ДБ за избора си за управител на БНБ

Каримански се среща с БСП и ДБ за избора си за управител на БНБ

Реалистично е да приемем еврото, БНБ е подготвена, до тогава във валутния борд

Той обясни, че за заемането на длъжност в България за достъп до трудовия пазар, било необходимо дисертацията да бъде регистрирана в националната система.

За това Гюров направил стъпки през МОН до електронния портал на Националната системата академично признаване, за да регистрира дисертацията си в оригинал и преведена. Дипломата е налична. Отговарям на всички изисквания за номинация за управител на БНБ, увери Гюров.

БСП и ДБ подкрепяли Гюров за шеф на БНБ

БСП и ДБ подкрепяли Гюров за шеф на БНБ

ПП не виждат проблеми в коалицията заради споровете около кандидатурата

Андрей Гюров обясни, че дисертацията му била регистрирана от Американския университет в България в МОН през 2019 година - 14 години след написването на научния труд. На тази тема е имало допълнителна работа и актуализации, като е подаден по-късен файл в образователното министерство. Това обяснявало разликите в датите. Няма как да пътувам в бъдещето и да предавам факти и информация от 2005 година за по-късен период, уточни Гюров.

Той очаква в най-скоро време да получи оригнала на дисертацията си от Виенския университет, за да може да бъде представена на вниманието на народните представители. Гюров няма притеснения относно образованието и дипломата си. Съвсем нормално било една публикация да има своята еволюция.

Георги Кадиев: С този закон и магазинер може да се кандидатира за шеф на БНБ

Георги Кадиев: С този закон и магазинер може да се кандидатира за шеф на БНБ

Проф. Минасян е обиден от двете кандидатури