През следващите няколко месеца ще се види дали при тази своя политика, правителството  има  капацитет да управлява, или ще се наложи идването на Международния валутен фонд.

Това заяви в Ловеч лидерът на СДС Мартин Димитров, цитиран от БНР.

„Основната критична бележка, която ние имаме към правителството, са на първо място заспалите реформи или несъстоялите се реформи, които трябваше много бързо да бъдат извъшени, и на следващо място - България прави нещо, което нито една друга страна-членка на Европайския съюз не прави - увеличава своите разходи на средата на кризата" - коментира Мартин Димитров.

Той подчерта, че в момент, когато целият Европейски съюз търси всички възможности за спестяване и стабилизиране, българското правителство предприема ходове на харчене и дестабилизация.

„Позволих си пред една медия метафорично да кажа, че това е все едно да скача някой от шестия етаж и затова никой не трябва да се учудва защо СДС не подкрепя такова действие.
Ние донесохме стабилността в България през валутния борд, не бихме позволили по никакъв начин да се върви към дестабилизация" - допълни   Мартин Димитров.