Ахмед Доган оглави войната срещу Синята коалиция.

Това заявиха от предизборния щаб на СДС-ДСБ. Поводът за тази позиция е изявлението на председателя на ЦИК Христо Бисеров.

Припомняме, по-рано днес той каза, че по време на правителството на Иван Костов, сръбският наркодилър Сретен Йосич безпроблемно е пребивавал в България и е живял е съвсем спокойно в София.

Той изказа опасение в един момент да се окаже, че двама души, които се канят да управляват заедно България, са управлявали заедно подземния свята.

Според Йордан Бакалов и Петър Москов, компромисната война срещу СДС и ДСБ ще продължи. Тази агресия, тези кални подходи дойдоха след изследване на НЦИОМ, в което синята коалиция е с около 2 % преди ДПС, коментира Бисеров, цитиран от БНР.  

Според него сме свидетели на координирана политическа атака. Бакалов припомни, че председателят на временната анкетна комисия за Сретен Йосич Христо Бисеров е участвал в управлението на ОДС. Приказливостта на човек, който 20 години не е говорил, а сега говори по 20 пъти на ден, показва каква е целта на тази комисия, допълни той.

ДПС има неистов страх от отговорите, които трябва да дава тогава, когато отиде в опозиция, заяви от своя страна Москов. Тогава ние ще бъдем абсолютно безкомпромисни, само и единствено на база на закона, а не на с мръсните номерца, отбеляза още той

Паниката очевидно е страшна, коментира Москов.

Междувременно остра критика към думите на Бисеров направи и столичният кмет Борисов. Според него председателят на ЦИК изпълнява политическа поръчка срещу него.

Припомняме, по-рано днес от синята коалиция изказаха своето несъгласие с факта, че заместник-председателят на ЦИК от квотата на БСП е бивш сътрудник на бившата държавна сигурност и работи в комисията.

От предизборният щаб предупредиха също така, че в страната тече фалшива подписка за самостоятелна регистрация на СДС в ЦИК. Такива сигнали са били получени от Велико Търново и Русе. Подписката за