Започнали са тайни разговори между Станишев и Доган за разпределяне на енергийния сектор, заяви Методи Андреев - бивш шеф на комисията по досиетата, в ефира на БТВ.
Тайната среща между Ахмед Доган и Сергей Станишев е била миналата седмица, посочи Андреев.

Доган иска енергийния сектор", заяви той, добавяйки, че почетният председател на ДПС е идеологът на разграбването на Цанков камък.

По думите му Доган и неговата партия имат сериозен бизнес инетерс от енергоносителите и Русия.
Андреев заяви, че Доган е първият политик, който е признал, че политиката в България е бизнес, а ДПС се е превърнало в движение за пари и своеволия.

ДПС е една тежка корумпирана партия, която създава проблеми на самите турци, посочи още Методи Андреев.

Коментирайки, вчерашната „бомба", която хвърли премиерът в оставка Бойко Борисов от трибуната на парламента, Андреев заяви, че безспорно има сигнал в службите за заплаха за убийство на Борисов и името на Доган се споменава.

Йордан Бакалов от Синята коалиция от своя страна коментира, че дори да се създаде парламентарна комисия, трябва да се иска съгласието на разузнавателната служба, подала сигнала.

Кампанията за изборите вече започна, посочи той и направи аналог на вчерашното излявление на Борисов с изказването на Ахмед Доган в село Кочан. Това се използва от лидера на ГЕРБ за стягане на редиците, убеден е Бакалов. 

Йордан Бакалов заяви още, че сигналът е подаден когато Борисов е бил кмет, тоест по време на управлението на тройната коалиция.
Важните въпроси според него са дали е имало проверка и до какво е стигнала тя, и дали се прави разследване или не в зависимост от това кой управлява.

Димитър Иванов, бивш служител на ДС, коментира, че компроматната война срещу Бойко Борисов е започнала с делото Буда, а неговата реакция вчера е била „с вашите камъни по вашата глава".
По думите на Иванов не службите се бъркат в политиката, а политиците се бъркат в службите.
Според него да се правят интриги от трибуната на парламента не е полезно за обществото.