На този вот ДПС иска да покаже, че принципът на уседналост няма да попречи на изборния резултат на партията, каза в отговор на въпрос лидерът на ДПС Ахмед Доган, след като гласува в 52-ро ОУ "Цанко Церковски" в кв. Бояна.

Той определи като тревожни данните за избирателната активност до 10 .00 ч. - между 4 и 5 процента, в определени региони - 6-8.

Отдавам  ниската избирателна активност на силния дъжд, но обикновено активността се увеличава след 14.00 ч., добави Доган, цитиран от БТА.

На въпрос дали са успели да обяснят на хората за какво гласуват днес, Доган отговори положително и добави: при всички случаи за модерна и силна България в ЕС.

В отговор на въпрос лидерът на ДПС каза, че не вижда основания за предсрочни парламентарни избори.

Обикновено в такава ситуация на политиците им се привиждат различни неща от гледна точка на желаното и реалното в политиката, коментира той.
По думите на Доган вотът е вот и на тези избори ще има ясна структурност на българския избирател от гледна точка на неговата воля.

Това е много важно за политическото послание, което трябва да разчетем, каза Доган и изрази надежда сигналът да бъде сериозен за ангажимента на политиците към страната в контекста на Европейския парламент, каза той.

Според Доган ниската избирателна активност няма да помогне много на ДПС.

Може би другите партии трябва да вземат отношение по този въпрос от гледна точка на активирането, на убеждаването на избирателя за волята, която той трябва да прояви спрямо ангажимента към ЕС, добави той