Ахмед Доган категорично отрече шефът на Националната следствена служба Ангел Александров да е човек на ДПС.

"Преди години той беше мой следовател и ме вкара в затвора, а сега нашите отношения са съвсем коректни", сподели Ахмед Доган, цитиран от БТА.

Няма индикации за нестабилност на кабинета, но заради скандала със следствието и представители на изпълнителната власт, е възможно да бъде свикан Коалиционният съвет, дори в хода на предизборната кампания, заяви на пресконференция в Кърджали лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Той очаква прокуратурата да вземе по-ясна позиция за това дали изказаните твърдения се свързват с реалностите. По думите му скандалът е неприятен за цялата страна. 

Като партия ДПС на този етап няма стратегия за приватизацията на "Булгартабак". За това си има специализирани органи, но ние сме за раздържавяването на акционерното дружество, заяви Доган.

И по този пункт нямаме никакво разминаване с министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

Нашите опасения обаче са дали приватизирането чрез търг ще е най-удачно. Без ясен субект, утре "Булгартабак" може да бъде купен, а на следващия ден безпрепятствено закрит, смята той.

Ахмед Доган представи днес кандидатите за евродепутати от листата на ДПС.

"За 18 години като политик за мен тази листа беше най-трудната, но и най-добрата", призна той.

След пресконференцията, заедно с кандидатите за евродепутати Филиз Хюсменова, Мариела Баева и Искра Михайлова, Ахмед Доган се срещна с представители на бизнеса в Кърджали.

На 4 май Ахмед Доган ще посети общините Крумовград, Ардино и Черноочене, а вечерта ще участва в митинг-концерта на спортната площадка "Спартак" в Кърджали.