Пред журналисти в Сливен Ахмед Доган направи прогноза, че стачката на учителите няма да повлияе на резултата на вота за Движението за права и свободи в предстоящите избори, предаде БТА.

Според него обаче ситуацията влияе на изборния процес като цяло и е време този въпрос да получи някакво конкретно решение в контекста на исканията, които учителите имат, и в рамките на възможностите на държавата, без потилизиране.

Има информация, че действително някой стимулира протестите към политизиране, допълни лидерът на ДПС.

Но по думите му това е проява на лош вкус и вероятно тези, които са тръгнали да правят това, нямат други политически ресурси.

В отговор на въпрос за евентуално увеличаване на доходите в публичната сфера, Ахмед Доган каза, че тези въпроси ще се решават при обсъждането на бюджета за 2008 година, като подчерта, че това ще става съобразно приходите на държавата.

Ние не можем да решаваме проблемите на парче, говорим за обективни критерии и стандарти - всичко трябва да заработи, допълни той.

Ахмед Доган, депутати и членове на националното ръководство на ДПС имаха предизборни срещи в Котленската община, а в Сливен присъстваха на представянето на листата на партията за общински съветници.

В Сливен ДПС не издига собствена кандидатура за кмет и подкрепя кандидата на БСП Мартин Славов.

Коментирайки спецификата на тези избори, лидерът на ДПС каза, че за него не е изненада участието на бизнесмени в тях, защото според него е било крайно време бизнесът да прояви по-активно отношение към властовите инструменти в местната власт, с оглед на усвояването на еврофондовете и предстоящата промяна на цялостния инвестиционен процес, в която основна роля ще играят именно общините.