Как по-бързо да се обработват камионите на митницата между България и Турция обсъдиха на среща митническите и граничните власти на двете страни на митницата в Капъкуле, съобщиха от Агенция "Митници".

Те се уговориха за мерки за ускоряване на преминаването през граничните пунктове Капитан Андреево - Капъкуле и Лесово - Хамзабейли, без да се отстъпва от нивото на граничен и митнически контрол.

Срещата бе по повод изключително интензивния трафик и струпването на камиони през последната седмица.

От българска страна в срещата участваха Георги Костов - директор на Агенция "Митници", главен комисар Светлан Кичиков - директор на ГД "Гранична полиция", Бойка Гашева - директор на ТД Южна морска и Тихомир Георгиев, зам.-директор на ТД Южна морска на Агенция "Митници", Марин Иванов - началник на ГПУ-Свиленград и Емил Гочев - началник на ГКПП Капитан Андреево, а от турска страна - Яшар Оджак - директор на Регионална дирекция на митници и търговия за регион Тракия, и Халил Гюземер - директор на лекия и тежкия трафик на граничен пункт Капъкуле.

По време на обсъждането директорът на агенция "Митници" Георги Костов отчете двойно повишаване на товарния трафик през настоящата година спрямо 2015 г. и 20% повишение спрямо 2018 г. По думите му вече са постигнати договореностите, приети при предишни двустранни срещи.

Между българските и турските гранични власти има добра координация, подчерта по време на срещата главен комисар Светлан Кичиков.