75-ата поредна вечер срещу правителството и главния прокурор се провежда в триъгълника на властта - между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом. Няколкостотин души са се събрали на площад "Независимост", съобщи БНР.

По бившия Партиен дом - сега сграда на Народното събрание бяха хвърлени яйца и домати. Организаторите от "Отровното трио" посочиха, че са били приготвили и друга "изненада" за днешния протест, но впоследствие са са решили да я отложат за друг път.

Движението по булевард "Цар Освободител" в столицата е блокирано частично в участъка пред БНБ, като автомобилите могат да преминават по бул. "Дондуков".

По-рано вечерта паралелно с протеста се проведе репетиция за концерт, който е част от корпоративното събитие на една агенция за недвижими имоти.

На протеста бе представена и нова песен, написана специално за него. В общи линии текстът гласи, че се иска оставката на всеки един от депутатите, както и на министрите от кабинета "Борисов".

Основната тема в речите на протеста тази вечер е утрешният протест, който ще премине за трети път под наслова "Велико народно въстание".

Kъм 21.00 часа се проведе традиционното шествие, при което бяха блокирани кръстовищата на Орлов мост и Ректората на СУ.