Имам готовност за кандидатиране за предстоящите президентски избори. Това каза в ефира на БНТ лидерът на Движение 21 -  Татяна Дончева. Тя каза още, че това зависи от няколко условия, първото от които логистиката на кампанията. 

Дончева бе категорична, че не би желала да затваря вратите за партниране нито в ляво, нито в дясно, защото разбирането й е, че сегашното управление на неграмотни хора трябва да бъде прекратено.
„Българите искат нещата да тръгнат нанякъде в разумна посока и организирано”, заяви лидерът на движението.

Според нея не е допустимо българската икономика да бъде съсредоточена в разпределяне на европари по благоприятен за властта начин на приближени фирми. Дончева попита, след като ГЕРБ е дясна партия, как така в нея са децата на бившата номенклатура, която формално стояла с децата си в ГЕРБ, а неформално управлявала социалистическата партия.

В България проблемите са национални и не са леви и десни. Те изискват обединяване на усилията и на лявото, и на дясното за създаване на нормален политически фундамент”, заяви Дончева.

В ДАНС работели „колежанчета”, а Библиотекарският обучава контраразузнавачи

В ДАНС работели „колежанчета”, а Библиотекарският обучава контраразузнавачи

Полицейската академия пък подготвя охранители, гневна Дончева

Според нея настоящият премиер и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще пази позицията на президент за себе си. „Той може да се кандидатира”, заяви Дончева.
На въпрос е ли това сигурна победа още на първи тур, Дончева категорично заяви – не.

„Аз знам, че има много хора, които се страхуват да влязат в битка с Бойко Борисов, ама смятам, че Бойко Борисов не може да разчита на победата си срещу мен от 2005 г., когато за това му помагаха Сергей Станишев, Георги Първанов и Румен Петков. Сега смятам, че няма как да му помагат”, заяви Дончева.

Според нея е възможна победа срещу Бойко Борисов при наличие на широк фронт срещу сегашното политическо статукво в България.

Истински проблем е играта в БСП, тъй като новото ръководство в БСП декларира ясна позиция срещу Бойко Борисов, а всъщност на практика не я провежда и не мисля , че ще я проведе заради тези, които стоят отзад”, коментира още лидерът на Движение 21.

Според нея сегашното ръководство на БСП ще се поддаде с по-голяма вероятност от предишното и освен това в него има тежко разделение на загубили и победили, което, по думите й, затруднява всякакви преговори.
„Има много сериозен разнобой в новото ръководство и много сериозно тежнение на Корнелия Нинова, за да бъде отстранена след няколко месеца”, коментира Дончева.