Вицепремиерът с ресор еврофондове вероятно ще замести на поста министър-председател настоящия правителстсвен ръководител Гълъб Донев. Спекулациите, появили се в публичното пространство през последните дни, и коментирани за първи път вчера от Донев на въпрос на News.bg, днес получиха ново развитие.

"Днес е Атанасов ден и имен ден празнува и вицепремиерът Атанас Пеканов. Насе, пожелавам ти, и всички ние, нещо, което ще ти е полезно във всеки един момент от житейския ти път, независимо дали си вицепремиер или премиер. Бъди здрав и пази името си от коментатори", заяви в края на краткото си изявление в началото на редовното заседание на Министерски съвет Гълъб Донев.

Партиите чакат покани от БСП за мандата, готови са на разговори

Партиите чакат покани от БСП за мандата, готови са на разговори

"Възраждане" биха приели разговор в двустранен формат

Министър-председателят напомни още, че и в утрешния ден, четвъртък, ще се проведе открито заседание на правителството, в което ще бъде представен отчет за свършеното през последната близо половин година, откакто служебният кабинет управлява държавата.

"Това е един дълът период за съществуване на служебно правителство. Разбра се, че има какво да отчетем. Неедкократно сме заявявали, че преди всичко действаме и работим за остояването на интересите на България, на българските граждани, за решаване на наболялите проблеми в нашето общество", каза Донев.

Донев поиска отчет от министрите и видя края на мандата на кабинета

Донев поиска отчет от министрите и видя края на мандата на кабинета

Отчетите да се разберат и от шестгодишно дете, настоя премиерът