Служебният премиер Гълъб Донев коментира появилите се в последните дни спекулации, че за негов наследник в евентуален нов служебен кабинет се готви вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов.

"Всеки един, дори и Вие може би имате потенциала и качествата да заемете министър-председателският пост. На всеки един му пожелавам да пробва и да работи за интересите на страната", отговори на въпрос на News.bg той. Коментара си премиерът направи след представянето на енергийната стратегия с хоризонт 2053 година, изготвена от служебния кабинет.

Партиите чакат покани от БСП за мандата, готови са на разговори

Партиите чакат покани от БСП за мандата, готови са на разговори

"Възраждане" биха приели разговор в двустранен формат

Донев отклони въпроса дали е готов да остане на премиерския пост, ако редовен кабинет не бъде излъчен от настоящия парламент с аргумента, че в момента тече процедурата с третия проучвателен мандат: "Не сме разговаряли с президента по тази тема."

А що отнася до това дали БСП е удачен избор за трети мандатоносител, той обясни: "Президентът е направил своите анализи. Знаете политическата обстановка, в последните няколко дни каква беше, знаете разкритията по отношение на една структура за криптовалута. Знаете, че има съответно някои говорения за участие на някои политически страни. Така че изборът, който направи президентът, бе максимално възможният в настоящата ситуация".

Разследващите търсят одитори от чужбина да разследват Nexo

Разследващите търсят одитори от чужбина да разследват Nexo

Борислав Сарафов: Това не са наркодилърите от „Обеля”, а граждани на света

Правителства на чужди държави не са влизали в контакт с кабинета, търсейки съдействие по казуса Nexo, коментира и друга актуална тема министър-председателят.

"Правителството не е разследващ орган. Към момента нямам информация някое от правителствата на държавите, които участват в разследването на случая, да са поискали съдействие. Но това не означава, че правоохранителните органи не са получавали такива запитвания."

Скандалът Nexo не повлиял на Радев, но можел да влияе на един кабинет

Скандалът Nexo не повлиял на Радев, но можел да влияе на един кабинет

Президентът е търсил партията, която има най-голям шанс да състави правителство