Служебният премиер Гълъб Донев започна днешното правителствено заседание с усещането, че ще се състави правителство.

"В последните дни се наблюдава засилване на усещането за съставяне на редовна власт."

Властта има смисъл, когато я прилагаш в полза и грижа за хората, отправи предупреждение Гълъб Донев.

Както се случва във филмите със заплетен сценарий необходимо е търпение, за да дочакаш финала, изтъкна Донев и подчерта, че е нужно остро внимание, за да не пропуснеш репликата, която издава истинските намерения. Откритото управление е най-добрата комуникационна кампания, този съвет отправи той към идващата власт. Затова и той ще даде личен пример. На 13 май Министерски съвет отваря врати за гражданите. Гълъб Донев ще посрещне първите посетители.

ГЕРБ ще свалят Гешев, ако направят кабинет Габриел ААА

ГЕРБ ще свалят Гешев, ако направят кабинет Габриел ААА

Мария Габриел презентира програмата си на среща с парламентарната група на ГЕРБ

По-късно от пресцентъра на правителството съобщиха, че по инициативата за провеждане на Ден на отворените врати в МС е на Донев. Правителствената сграда ще бъде отворена за граждани от 10 до 16 ч. тази събота. Опознавателната обиколка ще започне от централния вход на МС и ще включва знакови места в сградата като представителната Гранитна зала и залата, в която се провеждат заседанията на правителството. Гостите ще могат да разгледат и постоянната изложба с част от подаръците, които през годините българските премиери са получавали от чуждестранните си гости.

Инициативата е в продължение на Седмицата за открито управление, част от глобалната инициатива "Партньорство за открито управление", подкрепена от 75 държави по света.

От съображения за сигурност гражданите няма да могат да внасят обемист багаж или забранени предмети. Влизането в сградата ще се осъществява от централния вход на Министерския съвет на бул. "Дондуков" №1. Опознавателните обиколки ще са на групи, като всяка група ще се сформира по реда на пристигане на желаещите.