Купуването на гласове еволюира, заяви членът на Висшия съвет на БСП Илия Божинов, цитиран от БНР.

Президентът е достатъчно последователен, за да не може да се каже, че това е някаква идея в последния момент за хвърляне на прах в очите.

Така членът на Висшия съвет на Българската социалистическа партия Илия Божинов коментира предложенията на президента Георги Първанов за промени в управлението и изборното законодателство.

Божинов отхвърли обвинението, че късно се предлага такава промяна, защото практиката досега е показала, че три месеца преди избори се сещаме за промени в изборното законодателство, а в случая има цяла година.

Илия Божинов подчерта, че мажоритарният избор не е панацея, но е важен елемент, за да се промени манталитетът на политическата класа.

На въпрос за купуването на гласове Божинов заяви, че дори и купуването на гласове еволюира.

"Проблемът е много сериозен, защото корупцията в местната власт и огромните пари ги привлича. Занимаващите се с икономика са готови да напуснат собствения си бизнес и да станат кметове и да се занимават с политика. Заради свръхпечалбата, която може да се получи бидейки на власт някъде, са готови на всичко", категоричен е членът на ВС на БСП.