Зам.-председателят на ДПС Емел Етем определи като НЛО присъствието на ГЕРБ в българския политически живот.
За ДПС партията на Бойко Борисов продължава да бъде идеологически неясна.

В Момчилград Емел Етем предупреди, че е опасно неподготвени и неориентирани хора да управляват България, съобщи БНР.

Тя отново изрази притеснението на ДПС от събитията, които се разиграват в дясното пространство.

Колегата й Лютфи Местан подкрепи думите на Етем. Според него в този политически спектър има закономерност да се говори срещу ДПС, когато новопоявили се лидери търсят бърза идентичност. Той даде примери с Иван Костов, Бойко Борисов и с Мартин Димитров и предупреди за опасност от навлизане на популистки течения.

„Не се ли нормализира от гледна точка на наличието на тази класическа триада в дясното политическо пространство, ще се създават предпоставки за навлизане на опасни популистки направления - радикализма на „Атака" или социал-популизма на ГЕРБ.
На нас ни е малко трудно да разположим ГЕРБ където и да е върху тази политическа координатна система. За нас този обект продължава да бъде идеологически неясен", категорично заяви Лютфи Местан.

Според Емел Етем в момента в десните партии се усещат мераци за „лидерство и вождизъм".

„На мен лично ми е обидно, че 20 години участваме в тези политически процеси и виждаме, че има много незрели хора, които са били фактори в тази държава - неподготвени хора, неориентирани. Хора, които са злобни и негативно настроени е опасно да застават начело на една държава", заяви Емел Етем.

В Момчилград тя съобщи, че на 11 май ще станат известни номинациите на ДПС за евролистата. Неин водач ще бъде Фелиз Хюсменова.