ДПС готвят битки за възстановяване на конституционните права. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация по време на откриването на осмата парламентарна есенна сесия на 44-то Народно събрание.

Президентът очерта много от проблемите на обществото, но най-важното е, че това е добро начало за възстановяване на диалога между институциите, казаха от Движението. ДПС настоява за диалог за определяне на националните приоритети на страната.

Мустафа Карадайъ: Страната има нужда от промяна на формулата на управление

Мустафа Карадайъ: Страната има нужда от промяна на формулата на управление

Малките населени места обезлюдяват

По думите на Карадайъ предстоящите процеси вещаят стратегически решения за всички общини в страната, защото се очертават важни битки за подобряване живота на българските граждани. "Нужна е визия, политически решения, с отговорност за националната сигурност, мира и демокрацията", настоя Карадайъ.

Осмата пленарна сесия е под знака на местния вот, призна Цвета Караянчева

Осмата пленарна сесия е под знака на местния вот, призна Цвета Караянчева

Въпреки противопоставянето депутатите да запазят добрия тон, зове тя

Уроците на историята трябва да се извличат правилно, колко е важно да бъде спрян популизмът, да се противопоставим на разделението, ксенофобията и омразата, обясни Карадайъ. Още преди една година Карадайъ припомнил, че държавността е в колапс, управлението не работи, политическата война между институциите изцежда правеното на управленска политика. Това трябва да спре, настоя лидерът на ДПС.

Предизборната кампания е подходяща да бъдат издигнати качествени кандидати, които да подобрят качеството на живот на българските граждани. Крайно време е всички да осъзнаят, че е необходима национална икономика и че без икономически растеж няма европейска интеграция, посочи Карадайъ.

Всеки орган трябва да изпълнява своите правомощия правилно. Страната се нуждае от нова програма за догонващо развитие, настоя Карадайъ. Нека предстоящите избори са арена за битка за визия за развитие, за условия за чужди инвестиции, за създаване на възможности за реализирани на бизнес проекти за устойчив растеж. Карадайъ смята, че трябва да бъдат създадени условия органите и институциите да работят по правилата. Той настоява за качествено образование, стабилност и сигурност за българските граждани.

Той призова да се работи за честни избори, както и за нов стандарт на живот, придържане към европейските ценности, без популизъм, екстремизъм, повече демокрация, толерантност и сигурност.