ДПС иска или оставката на Симеонов, или на целия кабинет. ДПС предприема решителни действия срещу националистите във властта. Решението е да пишат до европейските институции за участието на патриотите в управлението.

Призовахме ГЕРБ да предприемат действия срещу националистите, припомни на брифинг в Народното събрание лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

В писмото си партията изразявала тревога срещу надигащата се националистическа вълна в Европа. Притеснително е участието им във властта у нас. В писмото те зоват за общи действия срещу национализма и популизма. Брюксел реагира, а и не само Брюксел, изтъкна Карадайъ.

Валери Симеонов е осъден от Бургаски съд за "антиромската си реч на омразата"

Валери Симеонов е осъден от Бургаски съд за "антиромската си реч на омразата"

Ищците по делото не искат обезщетение

Лидерът на ДПС коментира осъдителната присъда на Валери Симеонов. Посочи още две осъдителни присъди на ВАС - от 2015 срещу незаконно строителство на плажа, и от 2013 за незаконно строителство в Златоград. Там е осъдена ТВ СКАТ. Лидерът на ДПС прочете редица заглавия за незаконното строителство от страна на вицепремиера Симеонов.

Тук за какво иде реч, недоумява Мустафа Карадайъ. Той е недоволен, че тези съдебни решения не са изпълнени, а лидерът на НФСБ бил награден с вицепремиерски пост. Това ли са демократичните процедури, пита Карадайъ. Това ли е пожелал народът, господин Цветанов, обърна се той към председателя на ПГ на ГЕРБ.

Кой работи против държавата, попита той и обясни, че герберите работели срещу държавата, включвайки националистите във властта. Призоваваме за решителни действия - националистите вън от властта, настоя лидерът на ДПС.

Карадайъ заговори за език на омразата и при президента

Карадайъ заговори за език на омразата и при президента

Оценката му е, че е постигнато съгласие за борбата с корупцията