От ДПС Доган отправиха призив към премиера Димитър Главчев и Борислав и.ф. главен прокурор Сарафов да не допускат политически репресии срещу техни членове и симпатизанти.

Задължение на служебното правителство е да гарантира провеждането на честни и прозрачни избори, обяви на брифинг Джевдет Чакъров. Органите на МВР трябва да съблюдават за честността на вота като стои равно отдалечено от всимки партии, по думите му. Сигналите, които получават в партията през последните дни са за тенденциозни проверки.

Чакъров се оплака от зачестили проверки от страна на НАП, ГДБОП и АДФИ. Никое правителство до момента, според Чакъров, не си е позволявало да използва държавните институции за партийни поръчки. Според него са нарушени основните принципи на правовата държава, а институциите се използват за бухалка.

За ДПС без Пеевски става въпрос за безпрецедентна злоупотреба с власт. Джевдет Чакъров сподели, че днес 2 пъти е разговарял с премиера Димитър Главчев. Сега той очаква адекватни действия от негова страна. Чакъров очаква среща с главния прокурор Борислав Сарафов.

Джейхан Ибрямов също каза, че всички техни близки, роднини, кметове на партията са подлагани на проверки. Проверки са правени след анонимни сигнали. Натиск е оказван и върху общински съветници. Кметове на ГЕРБ привикват младежи от ДПС и ги натискали да не участват в заседанията на колективните органи на партията и да не подписват декларации в подкрепа на Ахмед Доган. Депутатът отказа да посочи имена. Има уволнения е в съответните горски стопанства на всички нива, стана ясно още от коментара му.

Джевдет Чакъров пита "Кой" им изпратил НАП и КОНПИ

Джевдет Чакъров пита "Кой" им изпратил НАП и КОНПИ

ДПС без Пеевски се усети, че институциите се използват като бухалки