Кой нареди на НАП и КОНПИ да проверяват депутати на Доган? Този въпрос отправиха на брифинг депутатите от ДПС "без Пеевски".

Съпредседателят на ДПС, но изключен от ПГ на ДПС Джевдет Чакъров обясни, че е имало среща между КОНПИ, НАП, министъра на финансите и трето лице, на която е наредено да започнат проверки на депутати от т.нар. ДПС без Пеевски.

Кой е инициатор на тази среща, попита Чакъров и още: Имало ли е външен човек по време на срещата, каква е причината точно тези 25 души да бъдат подложени на скрининг? Какви са предпоставките наложили извършването на тези проверки? Каква е причината точно сега да се разпоредят тези проверки? Инспирирани ли са тези проверки от конкретни политически лица ?

Вместо да се борим за прозрачност, сме свидетели на целенасочени компроматни атаки, възмутен е Джевдет Чакъров. Освен това той е разтревожен, че институции се се превръщат в политическа бухалка за репресии.

Той е убеден, че целта е да се компрометира ДПС и почетния председател Ахмед Доган.

Припомняме, че още преди две седмици изключените и напусналите ПГ на ДПС заявиха, че получават заплахи, а и започна медийна кампания срещу тях и техните семейства.

Джевдет Чакъров и изключените от ДПС видяха опит за превземане на партията

Джевдет Чакъров и изключените от ДПС видяха опит за превземане на партията

Заканиха се да не позволят раздор в етническата карта на България

Ние ще продължим да се борим за правата на българските граждани, закани се Джевдет Чакъров. Точният списък кои са тези 25 той не знае, но се съмнява, че всичките са депутати от групата на вече независимите - напуснали или изключени от ПГ на ДПС.

Подготвят се решенията и документите за свикване на Централен съвет, стана ясно още от коментара на народния представител. Именно на този Централен съвет ще се вземе решението за това кой ще остане водещ в ДПС - хората около Ахмед Доган или Делян Пеевски. Редица анализатори очакват тежка вътрешнопартийни битка, включително и съдебен спор.

Йордан Цонев: Това, че съм с Пеевски, не значи, че съм срещу Доган

Йордан Цонев: Това, че съм с Пеевски, не значи, че съм срещу Доган

С или без Магнитски, Пеевски щял да разчисти партията

Лидерството реално в ДПС е под въпрос от много седмици, дори и месеци, но разделението стана съвсем явно при гласуването на предложението за правителство на Росен Желязков. Тогава вече имаше двама изключени от ПГ на ДПС, включително знаковото лице Рамадан Аталай, но след неуспешния за ГЕРБ вот в пленарна зала, групата с председател Делян Пеевски се сви от втора до четвърта по големина парламентарна група заради изключени или напуснали. 

Преди седмица, след няколко знакови срещи в лятната резиденция на Ахмед Доган в Росенец и изявление на почетния председател, с което той иска оставките на Делян Пеевски и зам.-председатели на партията, активисти на ДПС щурмуваха сградата на централната администрация на ДПС в София, за да си върнат контрола над нея. 

Ахмед Доган готви Хасан Азис за лидер на ДПС?

Ахмед Доган готви Хасан Азис за лидер на ДПС?

Почетиният председател връща единочалието в партията